Byte & returer

Byte & returer

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 30 dagar förutsatt att du inte använder varan. Du får naturligtvis försiktigt undersöka den. Men om varan skadas, tas i bruk eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.
I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.

Du har inte ångerrätt om:
Varan tas i bruk under ångerfristen utan vårt samtycke, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas. Underkläder tas ut ur förpackningen och/eller tas i bruk.

Hur skickar jag varor i retur?

Du mailar in till vår support post@rockdenim.com för att få en returetikett via e-post.

Bifoga packsedeln där du skriver vilka varor du vill returnera och/eller byta samt orsak till returen. Har du inte packsedeln skriv ned orsak till returen och vilka varor du vill returnera och/eller byta.

Vi godtar endast nya/oanvända varor i retur. Bifoga alltid originalförpackningar och eventuella märkes-tags. Vi förbehåller oss rätten att neka en retur om varan inte uppfyller våra krav till nyskick. Vi betalar alltid returkostnaden för att returnera (från oss till dig) så kallade ersättningsvaror vid byte.

Återbetalning

Har du beställt på faktura kommer din faktura att bli uppdaterad och du mottar en ny faktura på mail. Har du betalt med visa/mastercard blir pengarna överfört till det konto kortet du betalade med tillhör.

Pengar som betalas tillbaka i samband med en retur/byte kan ta upp till 5 bankdagar beroende på vilken bank du har.
Har du frågor angående din faktura? Klarna har ansvaret för Rockdenim ABs fakturor. Därför hänvisar vi dig till Klarna för alla fakturarelaterade frågor. Du kan ringa Klarna på tlf: 08 – 120 120 10.